10 enkla, snabba och goda mellanmål

 

Mellanmål är viktiga för alla, vare sig du vill gå ner i vikt, gå upp i vikt, bygga muskler eller kunna prestera bättre. 

Genom att äta två till tre mellanmål per dag håller du dig mätt längre mellan de större målen och minimerar risken att äta för mycket. Mellanmål är viktiga för alla, vare sig du vill gå ner i vikt, gå upp i vikt, bygga muskler eller kunna prestera bättre.

 

Här är 10 enkla och snabba mellanmål:

 

1. Kokt ägg

Innehåller protein, en balanserad fettsammansättning och det är fyllt med vitaminer och mineraler. Perfekt som ett snabbt mellanmål att ha i väskan. Billigt, enkelt och kommer i sin egen förpackning (skalet).

 

2. Sallad gjord med gröna grönsaker

Lätt att ha med sig och god med lite olivolja på som är en bra fettkälla. De gröna grönsakerna är mättande och som har en positiv inverkan på blodsockret och blodfetterna i kroppen.

 

3. Frukt och en näve nötter

Bra med kolhydrater, fett och protein, lätt att köpa om du glömt att ta med mellanmål. Går snabbt att få i sig och lätt att få tag i.

 

4. Nötsmör med äpple

Låter som en konstig blandning men är super god, ger bra med energi och håller dig mätt länge. Nötsmöret innehåller fibrer, bra fetter och antioxidanter medan du får en bra kolhydratskälla av frukten. Bra blandning helt enkelt!

 

5. Bars

Baka dina egna och proppa dom med nyttigheter och energi, lätt att ta med till jobbet, träningen eller att ha till fikat. Om du istället väljer att köpa bars se då till att köpa dom så ”naturliga” som möjligt, ju kortare innehållslista desto bättre.

 

6. Bananplättar

Goda då plättarna smakar som efterrätt, super för magen då de bara innehåller banan och ägg! Du gör dem lättast på två ägg och en banan, blanda, stek och njut med lite kanel på.

 

7. Smoothie

Har du tillgång till en mixer så gör din egen smoothie, istället för att ha juice som bas använd dig av kokosvatten - gott, svalkande och en riktig återställare för kroppen. Varför inte testa att även ha i en tesked spirulina som innehåller massor med olika näringsämnen, såsom vitaminer, mineraler, antioxidanter, aminosyror. Den är rik på betakaroten, järn, kalcium, vitamin E, zink, klorofyll, vitamin B och folsyra - en riktig boost till kroppen, helt enkelt.

 

8. Avokado med några skivor kalkon

Avokado innehåller mycket E-vitamin som förbättrar syreförsörjningen hos musklerna, motverkar inflammationer och infektioner samt är bra för de röda blodkropparna. Kaliumhalten är hög vilket hjälper till att reglera blodtrycket och är bra för musklerna. Protein får du i dig av kalkonens magra kött som är fettsnål på ett bra sätt.

 

9. Grönsaksstavar med hummus

Lätt att dippa grönsaksstavarna med hummusen. God och enkel att ha på jobbet eller som nyttigt alternativ till fredags snackset. Hummusen som du gör på kikärtor bryts långsamt ner i kroppen och blodsockret hålls därför på en jämnare nivå, något som är positivt för kroppen.

 

10. En näve pumpakärnor och bär

Pumpakärnor innehåller flera viktiga vitaminer, mineraler och näringsämnen. De har en betydande mängd zink som bland annat behövs för att kroppens immunförsvar och hormonomsättning ska fungera normalt. Pumpakärnor innehåller också magnesium som kroppen använder för att omsätta kalcium och skydda tänderna och skelettet. Dessa små rakare går även fort att få i sig, är lätta att ta med och ger dig massor av energi. Kanon helt enkelt.

 
Tommy LudvigssonComment